Kategoriat
Osallistu tapahtumat Tiedoitteet

Kotka Pride Ilta

Tervetuloa maanantaina 26.9. kaikille avoimeen Kotka Pride iltaan Taidetila Kanvaasille kello 17-19! Tarkoituksena on kahvitella, tutustua porukkaan ja suunnitella tulevaa toimintaa syksylle ja tulevalle talvelle.

Ilta ei ole ohjelman osalta aikataulutettua, joten voit vapaasti tulla ja mennä oman aikataulusi mukaan kyseisenä aikana.

Lapset aikuisen seurassa!

Taidetila Kanvaasi sijaitsee Toivopekkasen koululla osoitteessa Puutarhakatu 2-4, sisäänkäynti laboratorion puoleiselta pihalta.

Valitettavasti tila ei ole esteetön; tarkempi esteettömyystiedote löytyy Kotka Pride Ry:n nettisivuilta tai voit laittaa suoraan meille viestiä ja kysyä tarkemmin.

Kotka Pride tukituote kauppa on myös auki illassa, joten tervetuloa ostoksille!

Kategoriat
Osallistu tapahtumat Tiedoitteet

Operaatio Rauhankukka-paja

Mitä: avoin työpaja Operaatio Rauhankukan merkeissä
Milloin: Torstaina 14.4.2022 kello 15-17
Missä: Taidetila Kanvaasi, Kotkansaari
Kelle: kaikille avoin ja maksuton

Kotka Pride ry järjestää Taidetila Kanvaasin kanssa Operaatio Rauhankukka työpajan, jossa pääsee kylvämään oman rauhankukkasen ja kahvin kera keskustelemaan rauhan ja sodan merkityksestä ja vaikutuksesta erityisesti sateenkaariasioiden näkökulmasta.

Me hoidamme rauhankukkasiemenet ja istutusmullat ja tuomme kierrätysmateriaali-istutusastioita, mutta voit halutessasi tuoda oman astiasi (esimerkiksi tyhjä maitopurkki sopii tarkoitukseen) mukaan.

Pajalla on mahdollisuus luovaan rauhankukka toimintaan; ehkä haluat askarrella auringonkukkakortin ystävälle tai painaa oman auringonkukka paidan? Taidetila kanvaasilta löytyy tarvikkeita jos jonkinmoiseen rauhan taiteeseen, mutta mikäli haluat painaa omia rauhankukkakankaita tai ehkäpä FCK PTN paidan, otathan oman paidan/kassin/muun vastaavan mukaan.
Pajalla on vapaaehtoinen tarvikemaksu.

Riemu&RattoDesignin takana oleva Kotka Pride aktiivi Unska on luvannut tarjota kankaanpainanta mallejansa pajan käyttöön.

Paja on avoinna kaikille. Aikataulutettua ohjelmaa ei ole, joten voit vapaasti piipahtaa paikalla kello 15-17 välillä! Lapset aikuisen seurassa!

Taidetila Kanvaasi sijaitsee Kotkansaarella, Toivo Pekkasen koulun entisessä puukässän luokassa. Sisäänkäynti Puutarhakadun puolelta, samalta pihalta missä on Kotkansaaren laboratorio.

Tapahtumasivu facebookissa

Kategoriat
Osallistu Vinkit

Vellamon sateenkaaripolku

Tiesitkö, että Kotkassa sijaitsevassa Merikeskus Vellamosta löytyy nyt sateenkaaripolku? Polku kulkee Suomen Merimuseon päänäyttelyssä hypäten myös venehalliin ja Tahdon -näyttelynkin puolelle. Me Kotka Priden media- ja viestintävastaavat Emmi ja Unska kävimme tutustumassa polkuun ja ottamassa selvää, että mistä tässä oikein on kysymys!

On edelleen tavallista, että museonäyttelyjä rakennetaan heteronormatiivisesta näkökulmasta eikä näyttelyesineitä kuvailtaessa muisteta kertoa niihin yhtä lailla liittyvistä sateenkaarevista teemoista. Merikeskus Vellamo on nyt yhteistyössä Sateenkaarihistorian ystävät ry:n kanssa laatinut näyttelyihinsä sateenkaaripolun, joka nostaa esiin kokoelmiin liittyviä unohdettuja tarinoita.

Tutkailimme sateenkaaripolkua varten tehtyä vihkosta mielenkiinnolla ja ensimmäiseltä aukeamalta löytyi kartta, jossa oli merkittynä sateenkaaripolun pisteet. Ei muuta kuin matkaan!

Ensimmäisenä huomio kiinnittyi siihen, kuinka hyvin sateenkaaripisteet oli merkattu; eivät häirinneet näyttelyn kokonaisuutta tai ilmettä, mutta ne oli helppo bongata ja reittiä seurata ilman, että kulki nenä kiinni kartassa. Kahdelle huonosti suunnistavalle ja vielä huonommalle kartanlukijalle tämä oli ehdottomasti helpotus. Polun toteutus oli muutoinkin kivasti järjestetty; näyttelyä oli helppo seurata rinnakain niin ”perinteisen” näyttelyn merkeissä kuin myös syventyä sateenkaarevaan historiaan sen ohella.

Sateenkaaripolku herätti meissä keskustelua oikeastaan jokaisella pisteellä. Pakolaisuus on valitettavasti myös viimeaikoina ollut paljon tapetilla, mutta harvemmin tulee mietittyä termiä ’seksuaalipakolaisuus’.

Suomen moni mieltää tasa-arvoiseksi ja edistyneeksi maaksi. Toki monet asiat ovat täällä paremmin kuin jossakin toisaalla, mutta myös suomalaiset seksuaalivähemmistöt ovat aikanaan paenneet naapurimaihin Ruotsiin ja Tanskaan, jotka ovat mahdollistaneet näiden elävän laillisesti. Saamme olla onnellisia, että 1980-luvun jälkeen esimerkiksi homous ei ole ollut laitointa tai määritelty sairaudeksi, mutta valitettavasti vieläkin homous on lailla kielletty 70 eri maassa, joista 57 maassa voi saada vankeusrangaistuksen.

Edestessämme kierrosta, muodostui keskustelun aloittajaksi yhä tiuhempaan lausahdukset ”No en olis kyl tiennyt!”, ”Aika jännä, en tiennytkään et se tulee tästä” tai ”Enpäs oo ikinä ajatellut asiaa siltä kantilta”. Tiedätkö sinä, minkä tavan homomiehet ovat aikanaan kopioinneet merimiehiltä ja miksi? Me ei tiedetty, vaikka tapa on voitu nähdä jopa ”stereotyyppisenä”.

Miten hyytävät merenneidot tai merimiehen vaatteet liittyvät sateenkaarihistoriaan? Suuntaa Merikeskus Vellamoon ottamaan selvää!

Vaikka Merikeskus Vellamon ja Suomen merimuseon näyttelyt olivat erityisesti Kotka Priden Emmille tuttuja, ei vierailu tutuissa näyttelyissä ollut tylsää, vaan erityisesti sateenkaaripolun luoman uuden sisällön ja uusien historian näkökulmien herättämät ajatukset olivat erittäin kiinnostavia. Kellon kulumista emme edes huomanneet ja kun pari tuntia oli kevyesti vierähtänyt tutkien ja keskustellen, havahduttiin lähinä ajatukseen ”mitä ihmettä, eikö me just vast tultu tänne?!”. Tiedonjanoinen museoseikkailija olisi helposti voinut kulkea pidemmänkin polun, mutta 13 pisteen pituinen sateenkaaripolku oli ehdottomasti vierailun arvoinen. Sisään astuttiin ajatellen, että kyllähän me aika paljon näistä jutuista tiedetään, mutta ulos lähtiessä todettiin, että kylläpä opittiin paljon uutta.

Voimmekin Kotka Priden media- ja viestintätiimin osalta lämpimästi suositella toki koko Merikeskusta, mutta erityisesti sateenkaaripolkua jokaiselle, kuuluitpa sitten sateenkaarevaan edustajistoon tai et; polku antaa varmasti uusia ajatuksia ja näkökulmia historian tarkasteluun ja tapahtumiin joihin nykypäiväkin juurensa johtaa, sekä vie sinut mukanaan muun muassa Tove Janssonin kesätunnelmiin! Lisäksi haluamme antaa ison plussan selkeästi merkityistä unisex wc:istä -pieni teko, suurikin vaikutus!

Tahdon-näyttely kokoaa esille mm. eri aikakausien hääpukuja. Aiemmin näyttelyssä on ollut esillä myös samaa sukupuolta olevan avioparin häähumua.
Soutelemaan Toven ja Tuulikin kanssa?

Haluatko voittaa liput Merikeskus Vellamoon?

Lue lisää täältä ja osallistu samalla arvontaan!

Kategoriat
Osallistu Tiedoitteet

Haussa: Sateenkaari-inklusiivinen kotkalainen työpaikka 2022

Kategoriat
Tiedoitteet

Mitä on inklusiivisuus ja yhdenvertaisuus?

Kotka Pride ry on julkaissut kampanjan, jossa etsimme työpaikkaa tai työympäristöä, jossa yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus toteutuu erityisesti HLBTQ+ näkökulmasta. Yhdistyksemme ei hyväksy syrjintää missään muodossa ja toteutamme toiminnassamme turvallisen tilan periaatteita. Sateenkaari-liikkeeseen kuuluvana haluamme kuitenkin täällä kampanjalla tarkastella inklusiivisuutta ja yhdenvertaisuutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta työelämässä Kotkassa.

FRA:n HLBTI-kyselyn vastaajista 14 % oli kokenut syrjintää työssä tai työnhaussa viimeisten 12 kuukauden aikana. Intersukupuoliset ja transihmiset olivat kokeneet näissä tilanteissa kaksi kertaa muita useammin syrjintää (30 %). Yleisesti kielteisiä asenteita HLBTI-ihmisiä kohtaan oli työelämässä kohdannut usein 19 % vastaajista. Transihmiset olivat useammin havainneet kielteisiä asenteita (25 %). Tukea, puolustusta tai suojelua muilta oli saanut vastaajista aina tai usein 29 %, ei koskaan 64 %.

Vuoden 2017 tasa-arvobarometrin mukaan 7 % päätoimisista palkansaajista kertoi, että trans- ja intersukupuoliset kokisivat syrjintää vastaajan työpaikalla erittäin todennäköisesti, 28 % arvioi näin tapahtuvan melko todennäköisesti, 42 % piti sitä epätodennäköisenä omalla työpaikallaan ja 21 % erittäin epätodennäköisenä. Seksuaalista ja sukupuoleen perustuvaa häirintää ja nimittelyä oli palkansaajista nykyisellä työpaikallaan havainnut 12 %.

Kohti sateenkaariystävällisempää Suomea: Tilannearvio seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa 2021
Tässä artikkelissa:

Mitä on inklusiivisuus?

”Inkluusiolla tarkoitetaan periaatetta, jonka mukaan erilaisia vähemmistöjä tuetaan toimimaan yhteisöissä yhdenvertaisina muiden kanssa (Kielitoimiston sanakirja, 2020). Käsitteeseen sisältyy ajatus osallisuudesta, joka taas vaatii toteutuakseen mahdollisuuksia osallisuuden toteutumiseen.”

Lehtori Ritva Ylitervo –JAMK

Inklusiivisuus ei synny aina luonnostaan. Ihmisellä on luontainen tapa hakeutua samankaltaistensa seuraan ja yhteistyöhönkin hakeudutaan herkästi samanhenkisen työkaverin kanssa. Lisäksi inkluusiolle voi olla haasteena esimerkiksi ennakkoluulot, tiedon ja sen kautta ymmärryksen puute sekä kulttuurilliset eroavaisuudet. Työpaikoilla työnantajan tehtävänä on tunnistaa nämä haasteet, jotta niihin voidaan puuttua. Jokaisella yksilöllä on vastuu omasta käytöksestä, puheista ja toiminnasta, mutta valveutunut johtohenkilö osaa niin ennalta ehkäistä kuin myös puuttua inkluusioon liittyviin haasteisiin.
Konkreettinen esimerkki työpaikalta, kuinka jokainen voi omalla toiminnallla luoda inklusiivista ilmapiiriä, on taukotilassa kutsua kaikki mukaan keskusteluun, jättää ”vitsit” joissa nauretaan toisille tai stereotypioidaan pois ja arvostaa sekä kunnioittaa erilaisia näkemyksiä ja mielipiteitä.
Inklusiivinen työyhteisö on tutkitusti tehokkaampi ja sitoutuneempi työhönsä ja inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden merkitys on jatkuvassa nousussa esimerkiksi työpaikkaa hakevien keskuudessa.

mitä tarkoitetaan yhdenvertaisuudella?

Yhdenvertaisuus on perusoikeus, jonka turvaaminen on keskeisellä sijalla perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisessa. Yhdenvertaisuuslain mukaan ketään ei saa syrjiä sukupuolen, iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Oikeusministeriö

Vuonna 2015 voimaan tullut uudistettu yhdenvertaisuuslaki velvoittaa työnantajia, joiden palveluksessa on säännöllisesti vähintään 30 työntekijää, laatimaan yhdenvertaisuussuunnitelman. Yhdenvertaisuussuunnitelman laatiminen on vapaamuotoista, kunhan suunnitelma on todennettavissa ja tarkasteltavissa. Suunnitelma voidaan laatia esimerkiksi osaksi tasa-arvosuunnitelmaa. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmista, niiden muutoksista ja suunnitelmien toteutumisesta tulee tiedoittaa työntekijöitä ja heillä on oikeus tarkastella suunnitelmia.

Yhdenvertaisuuden toteutumiseksi on erityisen tärkeää tunnistaa siihen liittyvät haasteet, erityisesti syrjintään liittyvästä näkökulmasta; kaikki syrjintä ei ole suorannaista vaan se voi ilmetä esimerkiksi välillisen syrjinnän muodossa:

”Välillinen syrjintä tarkoittaa sitä, että näennäisesti neutraali sääntö, peruste tai käytäntö saattaa jonkun henkilön muita epäedullisempaan asemaan henkilökohtaisen ominaisuuden perusteella.” – yhdenvertaisuusvaltuutettu

Myös häirintä lasketaan syrjintään kuuluvaksi yhdenvertaisuuslaissa. Häirintä voi olla puhetta, ihmisarvoa loukkaavan materiaalin esillepanoa tai tällaisen materiaalin jakamista.
Oikeusministeriön 2021 julkaisemassa koosteessa ’Tutkimustietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tilanteesta Suomessa’ todetaan EU:n perusoikeusviraston (FRA) keväällä 2020 julkaisemassa laajassa kyselytutkimuksessa A long way to go for LGBTI equality:ssa 31% suomalaisista vastanneista on kokenut häirintää kahdeksalla ei elämän osa-alueella viimeisen 12kuukauden aikana:

mitä minä voin tehdä hlbt-inklusiivisemman ja yhdenvertaisemman ympäristön hyväksi?

Kategoriat
Osallistu Tiedoitteet

Yhteistyökumppaniksi?

Haluatko yrityksesi/yhteisösi kanssa olla mukana tukemassa Kotka Pride ry:n toimintaa avoimemman ja tasavertaisemman Kotkan puolesta? Hienoa! Tässä tapoja, joilla voit auttaa:

  1. Ryhdy kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenyysmaksu on vapaavalintainen summa alkaen 50€. Lue lisää ja liity täältä !
  2. Tarjoa palveluita tai tuotteita jäseneduksi! Voit tarjota Kotka Pride ry:n jäsenille palveluita tai tuotteita esimerkiksi etuhintaan kertaluontoisella kupongilla tai pysyvänä esimerkiksi alennusprosenttina. Ota yhteyttä sähköpostilla hallinto@kotkapride.fi ja sovitaan yhdessä!
  3. Kesän tapahtuma on tulossa; voit osallistua myös tuotelahjoituksin tai tarjoamalla palveluasi käyttöön juhlaan. Ota yhteyttä sähköpostilla hallinto@kotkapride.fi ja jutellaan lisää!

Avaamme myös pian sponsorihaun, mikäli sinulla on jo ajatus sponsoroinnista, voit lähettää meille tarjouksen sähköpostilla hallinto@kotkapride.fi

Kategoriat
Tiedoitteet

Postiosoite muuttunut!

Kotka Pride Ry on liittynyt Kumppanuustalo Viikarin jäseneksi Maaliskuussa 2022. Viikari tarjoaa erikokoisia kokoustiloja yhdistyksille ja tästä eteenpäin Kotka Pridelle osoitettu posti löytää perille kun se lähetetään osoitteeseen Mariankatu 24, 48100 Kotka

Samassa myös ilmoitus hotmail-käyttäjille:
Joidenkin hotmail-sähköpostiosoitteen käyttäjien sähköpostit Kotka Pridelta ovat päätyneet jompaan kumpaan roskalaatikkoon; tämä oli myös monelle uutinen, että hotmailista löytyy kaksi eri roskista. Eli mikäli olet hotmail käyttäjä ja et ole saanut jäsenpostia, kurkkaapa roskapostilaatikot!

Kategoriat
Osallistu

Olisiko sinusta sateenkaarevaksi Sisällöntuottajaksi?

Pidätkö kirjoittamisesta? Otatko kantaa sateenkaareviin uutisiin tai pride-henkisiin ilmiöihin? Tykkäätkö kirjoittaa kirja-arvosteluita sateenkaarikirjallisuudesta tai ehkä haluat kirjoittaa mielipiteesi kuuluviin ajankohtaisista asioista? Mitä sateenkaarevan opastavaa asiaa Sinulla on?

Mikäli tämä kuulostaa sun jutulta, ota yhteyttä! Julkaisemme mielellämme sateenkaari- ja pride-henkistä sisältöä ”Artikkelit”osiossamme nettisivuillamme tarjoten aihealueeseen kuuluville teksteille julkaisualustan.

Voit kirjoittaa yhden jutun tai voit kirjoittaa säännöllisesti, et sitoudu mihinkään eikä sinun tarvitse olla ammattitason kirjoittaja. Ainoat ehdot ovat, että sisältö on hyvän maun mukainen, oma kirjoittamasi, ja voidaan lukea sateenkaarevan aiheen alle. Voit kirjoittaa omalla nimelläsi, tai halutessasi voimme julkaista tekstisi myös nimimerkillä.

Halutessasi voit liittää mukaan muutakin mediaa, kuin tekstiä, mutta huomioi tekijänoikeudet, eli sinulla tulee olla oikeudet median käyttöön!

Voit lähettää julkaistavan sisällön meille sähköpostilla osoitteeseen media@kotkapride.fi