Kotka Pride Sateenkaarten satama

KOTKA PRIDE 2023 PUISTOJUHLA JA ESTEETTÖMYYS

Esteettömyyteen ja saavutettavuuteen pyrkiminen on Kotka Pridelle tärkeää. Tavoitteenamme on, että osallistuminen olisi mahdollista yhdenvertaisesti kaikille. Valitettavasti tapahtumaa ei ole pystytty järjestämään täysin esteettömäksi.

Kulkuyhteydet ja tapahtumapaikka

Tapahtuma järjestetään ulkotiloissa, Kotkan Isopuistossa. Paikalliset bussiyhteydet tulevat Keskuskadun pysäkille, josta on noin 400 metriä tapahtumapaikalle. Toiselta paikkakunnalta tultaessa Kotkan linja-autoasemalta on puistoon matkaa 700 metriä, juna-asemalta 1,5 kilometriä. Lähimmät esteettömät autopaikat löytyvät Keskuskadulta Kotkan kauppatorin reunalta. Puiston reunaan Ruotsinsalmenkadulle ja Papinkadulle on mahdollista pysäköidä, mutta LE-ruutuja niissä ei valitettavasti ole.

Isopuistossa maasto on paikoin epätasaista. Puistossa on leveämpiä ja kapeampia hiekkateitä. Pyörätuolilla pääsee kulkemaan hiekkatietä pitkin, jonka varrella on osa tapahtumasta. Osa tapahtumasta on nurmikkoalueella, johon pyörätuolilla tai muilla apuvälineillä on vaikeaa päästä.

Tapahtumapaikalla ei ole wc-tiloja käytössä, mutta lähimmät esteettömät wc-tilat sijaitsevat kauppakeskus Pasaatissa, jonne puistosta on noin 200 metrin matka. 

Tapahtuman sisältö ja viestintä 

Kirjoitustulkkausta, viittomakielen tulkkausta tai selkokieltä ei valitettavasti ole saatavilla. Musiikkiesityksissä ja puheenvuoroissa käytetään sähköistä äänentoistoa ja mikrofonia. Avustamme ja opastamme parhaamme mukaan tapahtumassa, jotta tapahtuma olisi mahdollisimman saavutettava ja esteetön juuri sinulle. Kerromme mielellämme lisätietoja, jos olet epävarma esteettömyyteen liittyvistä asioista.


TAIDETILA KANVAASI JA ESTEETTÖMYYS

Järjestämme toimintaa yhteistyössä Taidetila Kanvaasin kanssa, esimerkiksi kulkuetta järjestettävä Kylttipaja toteutetaan Kanvaasin tiloissa.

Taidetila Kanvaasi sijaitsee Kotkan keskustassa, Toivo Pekkasen koulun kellarikerroksessa osoitteessa Puutarhakatu 2-4. Kanvaasiin ei kuljeta Pekkasen koulun pääovista, vaan edellä mainitusta osoitteesta, samalta pihalta missä sijaistsee Kotkansaaren laboratorio. Valitettavasti rakennus on vanha ja sen suunnittelussa ei ole otettu huomioon esteettömyyttä. Pyrimme kuitenkin parhaamme mukaan ottamaan kaikki kävijät huomioon ja tehdä tapahtumistamme mahdollisimman saavutettavia.

Kulkuyhteydet

Paikalliset bussiyhteydet tulevat Keskuskadun pysäkille, josta on noin 400 metriä Taidetila Kanvaasille. Toiselta paikkakunnalta tultaessa Kotkan linja-autoasemalta on matkaa 700 metriä, juna-asemalta 1,5 kilometriä. Pihalla on suuri parkkipaikka aivan ovien vieressä. LE-parkkia ei ole erikseen merkitty, mutta auton voi pysäköidä myös merkittyjen parkkiruutujen ulkopuolelle.

Tila

Kanvaasi on rakennuksen kellarikerroksessa. Sinne päästäkseen ulkoa tullessa täytyy kulkea kolme noin 12cm korkuista porrasta alaspäin. Taidetilaan kuljetaan käytävää pitkin noin kymmenen metriä, matka sisältää kaksi kymmenen sentin korkuista kynnystä, yhden neljän sentin kynnyksen ja kaksi 2cm korkuista kynnystä. Tilamme on suuri, siellä on eri korkuisia tuoleja ja pöytiä vapaassa käytössä. Itse koulurakennus on vanha ja sokkeloinen. Pihalla sekä sisällä on useita opasteita, jotka neuvovat mihin suuntaan kulkea. Opasteet tunnistaa helposti myös värikkäistä ja taiteellisista koristeluista.

WC

WC-tilat ovat sukupuolineutraaleja. Invawc:tä ei valitettavasti ole ja WC-tilat ovat ahtaat ja ne eivät ole Kanvaasin kanssa samassa tilassa; WC-käyntiä varten on kuljettava käytävää pitkin toiseen luokkatilaan. Lähin WC on samassa kerroksessa kuin Kanvaasi, sinne päästäkseen täytyy kulkea noin kymmenen metriä käytävää pitkin. Matkalla on kaksi 3cm korkeaa kynnystä. WC:n oviaukko on 57cm leveä. Itse WC on kaksiosainen, ensin on pieni, 68x66cm kokoinen huone käsienpesulle ja sen jälkeen itse WC toisena pienenä huoneena. Hieman suuremmat vessat sijaitsevat rakennuksen ykköskerroksessa pääovilla. Sinne noustaan 14 porrasta, matkalla on kaksi painavaa ovea, 2cm ja 10 cm korkeat kynnykset. Nämä WC-tilat ovat pitkän mallisia, 55x83cm kokoisia. Ovet ovat 57cm leveitä.

Tapahtumat

Taidetila on yhteisöllinen, joten siellä saattaa työskennellä samaan aikaan muitakin. Yritämme parhaamme mukaan järjestää rauhallisen ja selkeän työskentelytilan Pride-porukalle. Paikalla on aina ohjaajia, jotka neuvovat ja opastavat mielellään. Kanvaasissa on paljon erilaisina työtiloina toimivia huoneita joihin pääsee tarvittaessa työskentelemään tai olemaan rauhassa erillään muista.

Kirjoitustulkkausta, viittomakielen tulkkausta tai selkokieltä ei valitettavasti ole saatavilla. 

Avustamme ja opastamme parhaamme mukaan tapahtumassa, jotta tapahtuma olisi mahdollisimman saavutettava ja esteetön juuri sinulle. Kerromme mielellämme lisätietoja, jos olet epävarma esteettömyyteen liittyvistä asioista.


The Jatkot ja esteettömyys

Esteettömyyteen ja saavutettavuuteen pyrkiminen on Kotka Pridelle tärkeää. Tavoitteenamme on, että osallistuminen olisi mahdollista yhdenvertaisesti kaikille. The Jatkojen ikäraja on 18 vuotta, anniskeluravintolaa säätelevän lain mukaisesti.

Kulkuyhteydet ja tapahtumapaikka

Tapahtuma järjestetään Kotkan The Bank -ravintolassa. Paikalliset bussiyhteydet tulevat Keskuskadun pysäkille, josta on noin 180 metriä tapahtumapaikalle. Toiselta paikkakunnalta tultaessa Kotkan linja-autoasemalta on ravintolaan matkaa 160 metriä, juna-asemalta 700 metriä. Kotka Pride puistojuhla vietetään Kotkan Isopuistossa ja sieltä matkaa ravintolaan on 700 metriä.

Lähin esteetön autopaikka löytyy ravintolan terassin läheisyydestä rakennuksen sisäpihalla. The Bankiin pääsee kulkemaan sisään esteettömästi takapihalla sijaitsevan terassin kautta. Ravintolasta löytyy myös esteetön wc.

Tapahtuman sisältö ja viestintä

Kirjoitustulkkausta, viittomakielen tulkkausta tai selkokieltä ei valitettavasti ole saatavilla. Musiikkiesityksissä ja puheenvuoroissa käytetään sähköistä äänentoistoa ja mikrofonia.

Avustamme ja opastamme parhaamme mukaan tapahtumassa, jotta tapahtuma olisi mahdollisimman saavutettava ja esteetön juuri sinulle. Kerromme mielellämme lisätietoja, jos olet epävarma esteettömyyteen liittyvistä asioista.