Kotka Pride Sateenkaarten satama

FC KTP ON KOTKA PRIDE 2023:N VIRALLINEN SUOJELIJA

FC KTP ON KOTKA PRIDE 2023:N VIRALLINEN SUOJELIJA 

Kotkalainen jalkapalloseura KTP toimii vuoden 2023 Kotka Priden virallisena suojelijana. Vuoden 2023 Kotka Pride kesätapahtuma on järjestyksessään kolmas, kulkue järjestetään nyt toista kertaa. Tapahtumalla on nyt virallinen suojelija ensimmäistä kertaa. KTP on aiemmin toiminut tapahtuman sponsorina.

Suojelijan rooli tapahtumilla on yksinkertainen, mutta tärkeä: suojelija nostaa aiheen esiin ja seisoo tapahtuman arvojen takana. ”Olemme erittäin ylpeitä saadessamme KTP:n kaltaisen kotkalaisen ikonin tapahtumamme suojelijaksi. Urheilumaailma ihmisoikeushaasteineen sekä sukupuolisen ja seksuaalisen tasa-arvon kysymyksineen on ollut viime aikoina paljon esillä kansainvälisellä tasolla. Siksi on erityisen hienoa, että merikaupunkimme kotiseura näyttää rohkeasti esimerkkiä, että jokainen on arvokas ja hyväksytty juuri omana itsenään. ” kommentoi Kotka Pride ry:n puheenjohtaja Emmi Inberg asiaa.

Kotka Pride ja KTP jakavat hyvin samanlaisen arvopohjan, johon kuuluvat muun muassa yhteisöllisyys, avoimuus, toisen kunnioittaminen ja positiivinen asenne. Näiden arvojen kanssa pärjää niin veikkausliigassa kuin puistojuhlassa ja ne antavat hyvät työkalut rakentaa yhdessä kaikille reilumpaa, rakkaampaa ja rohkeampaa Kotkaa, ja kuten KTP lausunnossaan tiivistää:

“KTP on sitoutunut omalla esimerkillään nostamaan esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa ja oikeuksia. KTP:ssä ja katsomossa jokainen saa olla oma itsensä, juuri sellaisena kuin on, riippumatta esimerkiksi sukupuolen ilmaisusta, sukupuoli-identiteetistä tai seksuaalisesta suuntautumisesta.
Jaamme Kotka Priden kanssa samanlaisen arvopohjan, ja toivomme että pelaajat, kannattajat ja työntekijät sekä yhteistyökumppanimme kokevat KTP:n yhdenvertaisuuden huomioivaksi organisaatioksi, jossa on nollatoleranssi syrjinnälle ja vihapuheelle. Kotkalainen jalkapallo kuuluu kaikille, ja jokaisella on oikeus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään, ja jokaisella meistä on mahdollisuus yhteisössämme olla ihmisoikeuspuolustaja.”


Posted

in

,

by

Tags: