Kotka Pride Sateenkaarten satama

Kotka Pride puistojuhla vietetään lauantaina 18. kesäkuuta, mutta tunnelmaan pääsee virittäytymään jo pitkin Pride-viikkoa:

KESKIVIIKKO 15.6

Kotkan pääkirjastolla sateenkaareva elokuvanäytös kello 17.00 ”Pride-elokuvaillassa Kotkan pääkirjaston Mediatilassa (3. krs) nähdään teemaan sopiva koko illan elokuva Isosta-Britanniasta vuodelta 2021. Elokuva on kielletty alle 12-vuotiailta ja on puolitoista tuntia pitkä.” Facebookin tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/557666205976380/

TORSTAI 16.6

Kotkan Pääkirjastossa kirjailijavieraana Iida Rauma kello 17.30;

”Iida Rauma (s. 1984) on turkulainen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Katoamisten kirja ilmestyi vuonna 2011 (Gummerus) ja oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Romaani Seksistä ja matematiikasta (Gummerus 2015) julkaistiin vuonna 2015. Se oli ehdolla mm. Euroopan Union kirjallisuuspalkinnon saajaksi ja voitti Kalevi Jäntin palkinnon ja Tulenkantajapalkinnon.Iida Rauman kolmas romaani Hävitys (Siltala, 2022) kysyy, kuinka kirjoittaa itsestä, jos oma itse on hajotettu. Kuinka dokumentoida lapsuutensa kauheudet kulttuurissa, jossa aikuiset vihaavat lapsia ja haluavat pyyhkiä jäljet menneistä vääryyksistä?Herman Raivio Suomen Kuvalehdestä kirjoittaa kirjasta mm. näin: ”Kiusaamiskuvaus on romaanin kova ja kylmä ydin. 200 sivun mittaista jaksoa voi pitää kaunokirjallisena taidonnäytteenä, ainutlaatuisena lajissaan. – – Romaani on tapauskertomus ilmiselvästä väärinkäytöstä. – – Kirjassa viitataan suoraan naispyhimyksiin. Hävitys on pyhimystarinan nykyaikainen muunnelma.”
Rauma on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, pääaineenaan poliittinen historia.Tapahtuma on osa Kotka Pride 2022 -viikkoa.”

Facebookin tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/410013761135326

PERJANTAI 17.6

Kotka Pride Ry ja Kotkan Ohjaamo järjestävät yhteisen instagramliven; Emmit keskustelevat muunmuassa sateenkaarevista asioista koulutukseen ja työpaikkaelämään liittyen. Haluatko kysyä jotakin? Voit jättää anonyymin kysymyksen TÄNNE !

Liveä voit seurata kello 11 Kotkan Ohjaamon tai Kotka Priden instasta!

Historian ensimmäinen Kotka Pride kulkue järjestetään lauantaina 18.6 kello 12.30 Kotkansaarella. Perjantaina kokoonnumme Taidetila Kanvaasille askartelemaan ja taiteilemaan kylttejä, lippuja ja plakaatteja kulkuetta varten.
Kylttipaja on kaikille avoin ja maksuton (vapaaehtoisen materiaalimaksun voi tipauttaa Kotka Pride rahankeräyskippoon). Lapset aikuisen seurassa.

Tarjoamme maaleja, tusseja/kyniä, pahvia ja muuta kierrätysmateriaalia, voit myös halutessasi tuoda omia materiaaleja mukana. Kahvitkin voimme keittää! Pajalla ei ole aikataulutettua toimintaa, vaan voit tulla ja mennä oman aikataulusi mukaan kello 15-17 välillä.

Taidetila Kanvaasi sijaitsee Kotkansaarella, Toivo Pekkasen koulun entisessä puukässän luokassa. Sisäänkäynti Puutarhakadun puolelta, samalta pihalta missä on Kotkansaaren laboratorio.
Tervetuloa!

Facebookin tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/1223085591563501

Vinokino goes Pridekino! Ensimmäistä kertaa Kotkassa kello 17.30;

”Vinokino järjestää maksuttomia Pridekino-lyhytelokuvanäytöksiä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa Pride-tapahtumien yhteydessä eri puolilla Suomea. Kotkan lyhytelokuvanäytös järjestetään yhteistyössä Kotka Pride ry:n kanssa perjantaina 17.6. klo 17.30 Kotkan pääkirjastossa.

Sateenkaarevia lyhytelokuvia -näytös kestää noin 56 minuuttia ja ikäraja on 12-vuotta. Kaikki elokuvat ovat englanninkielisiä tai englanniksi tekstitettyjä,

Näytöksessä esitetään viisi lyhytelokuvaa eri puolilta maailmaa: Closets (Jiya Bhardwaj, 2020) Intiasta, Australialainen elokuva The Test (Jessica Smith, 2020), God’s Daughter Dances (Sungbin Byun, 2020) Etelä-Koreasta sekä kaksi elokuvaa USA:sta Coming Out (Cressa Maeve Beer, 2020) ja My Aunties (Richard O’Connor, 2020). Kotkan pääkirjaston Mediatilassa (3. krs).”

Elokuviin voi tutustua tarkemmin osoitteessa: https://www.vinokino.fi/
Facebookin tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/1144881706245201

LAUANTAI 18.6

Historian ensimmäinen Kotka Pride kulkue:
Tule kesäkuussa marssimaan (kävelemään) ihmisoikeuksien näkyvyyden puolesta, tule osoittamaan tukesi sateenkaarioikeuksille! Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan, yhdistyksiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä toivomme ennakkoon ainakin alustavan ilmoittautumisen, jotta voimme suunnitella kulkueen järjestäytymisen. Mukaan voitte ilmoittautua ihan vaikkapa someviestillä tai laittamalla sähköpostia hallinto@kotkapride.fi ! Yksityishenkilöiden ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikanpäälle!

Kotka Pride 2022 Puistojuhla (klikkaa kuvaa)

Facebook tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/681405576532864

The Jatkot

Kotka Pride 2022 THE JATKOT bailataan The Bankissa lauantaina 18. kesäkuuta puistojuhlan jälkeen, alkaen kello 21!

Esiintymässä :

Miss Anneli
Miss Anneli on omanlaisensa herkkä mutta napakka nainen, joka jaksaa höpöttää kenet tahansa kanveesiin. Tämä show EI ole lapsiystävällinen!Paljon sattuu ja tapahtuu Annelin matkassa. Koe vauhdikasta menoa Miss Annelin showssa, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Catsy Cats
Tanssiryhmä Catsy Cats tulee viihdyttämään yleisöä energisillä cabarée ja Burleski-esityksillään! Ryhmän jäsenet ovat Kouvolasta ja Lahdesta ja vuoden 2022 alusta ryhmään liittyi myös yksi mies, jonka burleski-soolo tullaan näkemään myös Kotka Priden jatkoilla! Ryhmässä on seitsemän jäsentä, ja ryhmä koostuu esittävien taiteiden ammattilaisista ja harrastajista. Tanssiryhmä Catsy Cats on toiminut vuodesta 2018, ry:nä vuodesta 2019. Esitykset ovat tarinallisia ja viihdyttäviä kokonaisuuksia, jotka liikkuvat tyylillisesti hyvin laajaskaalaisesti esimerkiksi burleskista can caniin ja tanssiteatteriin. The Jatkoilla näemme lavalla Artisti Sir Heartin sekä kaksi kuumaa Catsy Catsin kissaa esityksellään Hey Big Spender Lola wants you!

DJ Tia Ottman
Tia Ottman on soitellut musiikkia vuodesta 2004. Parhaiten ehkä lgbtq-yhteisö tuntee Helsingin legendaarisesta DTMstä, jossa Tia toimi residenssi dj:nä vuodet 2018-2021. Tian Kotka Pride-setissä tullaan kuulemaan homoklassikoita, maistuvaa housea sekä mahdollisesti teknompaakin settiä! Tia opiskelee musiikintuotantoa, joten jotain hänen omiakin tuotoksiaan saattaa illan aikana päästä kuulemaan. 
Soundcloud: https://soundcloud.com/tlittle

K-18
Sisäänpääsy 5€ sisältää narikan!
Näitä bileitä ei kannata missata, nähdään siis Pankissa!

Facebook tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/955673275072919